English version

Prices are in Euro's excluding Postage & Package

 

News...news...news...news...

Home

shop@flash-aviation.nl

Flash Publicaties

Naast de Flash Luchtvaart Winkel, publiceert Flash Aviation ook zélf regelmatig boeken, of participeert daarin. Een overzicht van op dit moment nog leverbare boeken vindt U direct hieronder.

Vliegtuigen van de Belgische Luchtmacht

part 3, Republic RF-84F Thunderflash

(BS200027) De RF-84F Thunderflash werd speciefiek ontworpen voor fotoverkennings-vluchten. Het boek beschrijft de inzet van de "Flash" in woord en beeld. Met name het verhaal over de noodlanding achter het ijzeren gordijn die de nodige stofwolken veroorzaakte is vermeldenswaardig

68 pagina's, 80 zwart/wit, en 20 kleurenfoto's,

9 profieltekeningen door Bob Block.

Samengesteld door Daniel Brackx

English captions available

Nederlandstalig Euro 18,00

   

Vliegtuigen van de Belgische Luchtmacht

part 2, Supermarine Spitfire Mk.IX

(BS200026) De Spitfire Mk.IX was slechts zeven jaar in dienst. Ook het leven daarna bij Cogea Nou-velle en in het warbird circuit komen aan bod. Dit boek bevat gedetailleerde profiles van de gerenommeerde ontwerper Bob Block. Beperkte oplage.

60 pagina's, 90 foto's ook in kleur,

10 profieltekeningen door Bob Block

Samengesteld door Daniel Brackx

English captions available

Nederlandstalig Euro 18,00

   

Vliegtuigen van de Belgische Luchtmacht

part 1, Gloster Meteor F.4

(BS200025) De Gloster Meteor F.4 welke in 1949 in gebruik werd genomen, luidde het tijdperk van straalvliegtuigen in voor de Luchtmacht.. De geschiedenis van de Meteor F.4, vele nooit eerder gepubliceerde foto's.

52 pagina's, 70 foto's enkele in kleur !,

10 profieltekeningen door Bob Block

Samengesteld door Daniel Brackx,

Engelse fototeksten beschikbaar

Nederlandstalig Euro 18,00

   

Belgian Special Colours

(BK200023) Veel Belgische militaire vliegtuigen werden van een speciaal kleurenschema voorzien. Voor een jubileum, de Tiger Meet, behaalde vlieguren of wat voor reden ook verzonnen kon worden om een vliegtuig groots te beschilderen !

216 pag., 427 foto's,

Cor van Gent & Jack Bosma

Engelstalig Euro 25,00

 

 

Vreemde Vogels op Valkenburg 

(BK200021) Vlak voor WOII werd begonnen met de bouw van vliegveld Valkenburg, om meteen in gebruik te worden genomen door de Duitsers! Na de oorlog werd Valkenburg dé thuisbasis van de Marine Luchtvaart Dienst. Dit boek geeft een geïllustreerd overzicht van alle militaire buitenlandse bezoekers vanaf het prille begin tot aan de opheffing van het bekende vliegkamp. 148 pag. 100 z/w foto's, Martin de Boer

Nederlandstalig,

148 pag. Euro 15,00

   

SIAI Marchetti, Agile Penguins in Belgian Skies

(BK200022) 40 jaar lang is de Marchetti al in gebruik bij de Belgische Lucht-macht voor de initiële vliegop-leiding. Waarbij meer dan 300.000 vlieguren werden gemaakt ! Fotoboek met de geschiedenis, demo - piloten en teams, vliegtuigen in dienst, ongevallen en incidenten, tech-nische details, walk-around etc.

Serge v Heertum & Marc Arys, sbk, 146 pag., 350 foto's

In Frans, Nederlands of Engelse taal !

Euro 25,00

   

Kaman H-43 Huskie, A Life time after Military Service

(BK200019) De Kaman Huskie helikopter werd na haar militaire carrière intensief ingezet voor gewasbe-sproeing, bosbrandbestrijding, fertilizing, boswerkzaamheden en vrachttransporten voor meer dan 40 jaar. Dit is een unieke fotografische geschiedenis van deze aparte helikopter en de veelal kleine bedrijven die ermee probeerden te overleven!

Hans D. Ragay, Sbk, 106 pag., 164 kleurenfoto's, 21 x 24cm,

Engelse tekst, Euro 22,00

   

Fouga Magister, Whistling turtles in Belgian Skies

(BK200024) Deze uitgave is samengesteld door Marc Arys en Serge van Heertum. Zij hebben alle ins en outs van de Fouga weten vast te leggen op foto en in hun teksten. De ontwikkeling, inzet, demonstratieteams en demonstratie-piloten, een uitgebreide fotografische walk-around, de techniek en de levensloop van dit kleine toestelletje. Na 47 dienstjaren zal de laatste Fouga, de MT35 in september de laatste vlucht binnen de Belgische Luchtmacht maken.

Leverbaar in het Nederlands en in de Franse taal, semi-harde kaft, geheel in kleur

Niet minder dan 680 foto's en illustraties!!

214 pag.Euro 25,00

   

Luchtstrijdkrachten België, Vliegtuig- en Registratieoverzicht 1945 - 2007

(BK200017) Overzicht van alle vliegtuigtypes welke sinds de 2de Wereldoorlog in Belgische dienst zijn (geweest). Belgische Luchtmacht, Landmacht, Zeemacht, Luchtkadetten, Rijkswacht, Kongo etc.

Elk afzonderlijk toestel wordt vermeld met registraties, c/n, datum in/uit, lot, squadron.

Samengesteld door Daniel Brackx

186 pagina's, Euro 15,00

   

KLu Crash Archief part 2;

1965 - 1974

(BK200015) Het vervolg op Klu Crash Archief, ditmaal met een greep uit ongevallen en incidenten binnen de Klu van 1965 tot 1974. In het boekje komen ongevallen voor van de Thunderstreak, Hawker Hunter, Alouette III, Super Cub, Friendship, Beaver, T-33, S.11, NF-5 Freedom Fighter en met name de onvergetelijke Lockheed F-104G Starfighter komt uitgebreid aan bod. Van vogelaan-varingen, tot klapbanden, botsingen, ricochets, start en landingsincidenten en "total loss" kisten. 232 z/w foto's

Samengesteld door Coen van den Heuvel

108 pag. Euro 12,50

   

Koninklijke Luchtmacht, Vliegtuig- en Registratieoverzicht 1945 - 2005

(BK200014) Elk toestel dat sinds 1945 bij de Nederlandse Luchtmacht in dienst is geweest, of nog steeds is, wordt behandeld. Met registratie, c/n, maand&jaar in dienst maand&jaar uit dienst, BvI nummer, en het uiteindelijke lot van de kist.

Samengesteld door Coen van den Heuvel

A5 formaat, slappe kaft.

144 pag. Euro 14,50

   

BLu Crash Archief,

Ongevallenfoto's 1945 - 1965

(BK200016) De Belgische tegenhanger van "Klu Crash Archief"... ook in België gebeurde natuurlijk de nodige ongevallen. In dit boek komen ook de wat minder bekende vliegtuigtypes van de Belgische Luchtmacht aan bod zoals de Sycamore helicopter, Hurricane, Proctor, Tiger Moth, Stampe, Packet, Avro Canuck straaljager etc. Het merendeel betreft nog niet eerder gepubliceerde foto's.

Mocht U zelf nog foto's hebben van incidenten, crashes en of wrakken van Belgische-vliegtuigen dan horen wij dat graag van U.

Neem even contact op met: coen@flash-aviation.nl

Samengesteld door Daniel Brackx

114p Euro 12.50

   

KLu crash archief,

Ongevallenfoto's 1945-1965

 

 

UITVERKOCHT !!

   

75 Jaar

Nederlandse

Luchtvaartuig Registers

(BK200011) Het ultieme boek wat betreft het Nederlands Luchtvaartuig Register. Vanaf het allereerste register, en het eerste ingeschreven toestel, de H-NABC, komen alle registers aan bod. Daaronder vallen natuurlijk ook het zweefvliegtuigenregister, de ultra-licht vliegtuigen en de export registraties, reserveringen, semi-militaire registraties etc. Elk ingeschreven vliegtuig wordt uitgebreid behandeld en de uitgave staat vol met foto's en illustraties. Het boek is samengesteld door de autoriteit op dit gebied, Herman Dekker.

Aangezien geen enkel boek perfect is, staan er op de volgende website correcties, aanvullingen en nieuwe informatie op dit gebied;

75 Jaar Nederlandse Luchtvaartuig Registers

We dragen een deel van de inkomsten van dit boek af aan de

AMREF Flying Doctors.

400 p. Euro 25,00

   

VLIEGEND IN NEDERLAND

Deel 3; Lockheed T-33

(BK200004) (Hiltermann, G.) De geschiedenis van de T-33 "T-Bird" in Nederlandse dienst. Gedetaileerde beschrijvingen van de inzet als trainer, Whiskey Four, ongevallen, serials etc. (15 kleur- & 67 zwart/wit foto's)

50p Euro 12.50

   

VLIEGEND IN NEDERLAND

Deel 4; Hawker Hunter

(BK200009) (Jaap Horsthuis) De Hunter geld als een van de mooiste vliegtuigen ooit gebouwd. Het vliegtuig werd gebruikt in de opbouwjaren van de luchtmacht, en sommigen vlogen slechts zes jaar voor de KLu. De squadrons, Leeuwarden, Biak en de enige civiele Hunter in Nederlanths PH-NLH. (110 foto's waarvan 16 in kleur)

60p Euro 12.50

   

Belgium Military Wrecks & Relics since 1970

(Brackx, Daniel) Tijdsbeeld van militaire wrakken in België inclusief, poortwachters en museumkisten. Van de Canuck tot Mirage 5. Met uiteraard lokaties, serials, Koksijde etc. (80 zwart/wit foto's)

100p. Euro 5.00

   

 

West German Military Wrecks & Relics

(Hiltermann, G.A.) Tijdsbeeld van alle na-oorlogse militaire wrakken, poortwachters en museumkisten in het voormalige West-Duitsland. Van Harvard tot Starfighter, alle lokaties, USAFE vliegtuigen etc. (meer dan 100 z/w foto's)

100p. Euro 5.00

 

WAARSCHUWING !

Zorg dat de informatie die U heeft niet verloren gaat !

We leven nu eenmaal niet oneindig...

Doneer of stel Uw privé collectie, logboeken, fotoboeken etc beschikbaar aan het Nederlands Instituut Militaire Historie te Den Haag of het Aviodrome te Lelystad. Ook wij willen hier natuurlijk graag zorg voor dragen of U de juiste weg wijzen.

Het is in het verleden te vaak gebeurd dat voor anderen belangrijke of leuke informatie, laat staan foto's of dia's domweg in de prullenbak zijn beland !

Correcties en aanvullingen op onze (en andere) publicaties kunt U vinden op:

nazorg

 

Toekomstige Publicaties

MLD - Marineluchtvaartdienst, Vliegtuig- Registratieoverzicht

Vliegtuig- en registratieoverzicht van de MLD van 1917 tot 2010. Alle vliegtuigen van de afgelopen 90 jaar

 

Het Militaire Luchtvaartuigregister van de KLu

Sinds 1960 is de Koninklijke Luchtmacht verplicht een Luchtvaartuigregister bij te houden zoals ook bij de burgervliegtuigen het geval is. Op dit moment zijn er ruim 1500 vliegtuigen ingeschreven geweest of staan nog ingeschreven.

Dit kleine boekje geeft een overzichtslijst en meer bijzonderheden over dit register.

 

LX-REG Luxembourg register

Al enkele jaren zijn wij intensief bezig met het samenstellen van een compleet civiel register van luxemburg.

Meer hierover vindt U op onze site luxembourg

 

Dutch Super Cubs (Volledig herziene en uitgebreide uitgave)

Twintig jaar geleden verscheen een eerste uitgave over de Super Cub in Nederland. In die tussentijd is er niet alleen heel wat gebeurd met deze kleine toestelletjes, maar is er ook een schat van informatie boven tafel gekomen.

Meer informatie vindt U op onze site Super Cubs

 

Indonesian Airways - het RI-register

  

VLIEGEND IN NEDERLAND

Republic RF-84F Thunderflash

Hiller H-23/UH-12 Raven

North American/FIAT F-86K Sabre

Fokker S.XIV Machtrainer

De Havilland DHC.2 Beaver

Sud Aviation Alouette II

 

De delen over de Hiller en Thunderflash zijn imiddels al een heel eind op weg,

Zoals altijd zijn wij op zoek naar aanvullende informatie zoals

- piloten logboeken of kopiën daarvan

- foto's en kiekjes. Goede foto's uit de oude tijd zijn moeilijk verkrijgbaar, dus ook uw kiekje is van harte welkom !

- verhalen van incidenten, oefeningen, onderhoud, operaties en dergelijke horen wij graag

Mocht U ons kunnen helpen, neem dan even kontakt met ons op

coen@flash-aviation.nl

  (top).

 

March 2012

 


https://www.mijneersteballonvaart.nl
https://www.eigenmandje.nl
https://www.flash-aviation.nl
https://www.flashie.nl/ballonvaren.html